2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Kreml: megszüntetik a Prigozsin elleni büntetőeljárást, elhagyja Oroszországot

A Jevgenyij Prigozsin elleni büntetőeljárást megszüntetik – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár. Hozzátette, hogy a Wagner vezér Belaruszba utazik.

Peszkov nem részletezte, hogy Prigozsin mit fog csinálni Belaruszban.

Korábban Alekszandr Lukasenko belorusz elnök sajtószolgálata közölte, hogy Prigozsin elfogadta az elnök ajánlatát Wagner Oroszországon keresztüli előrenyomulásának megállítására és a feszültségek de-eszkalálására tett további lépésekre. Pontosították, hogy “a helyzet megoldására kedvező és elfogadható lehetőség van az asztalon, a csoport harcosainak biztonsági garanciákkal”.

Tegnap este az FSZB sajtó-központja arról számolt be, hogy a Jevgenyij Prigozsin nevében a közösségi hálózatokban keringő összes információ, amely “a védelmi minisztérium rakéta- és bombatámadásáról szól a “Wagner” hátsó egységei ellen, nem igaz és információs provokáció. Ugyanezt mondták a védelmi minisztériumban is. Az FSZB nyomozó igazgatósága büntetőeljárást indított Prigozhin ellen a Büntető törvénykönyv 279. cikke (“Fegyveres lázadás szervezése”) alapján.

Vlagyimir Putyin elnök az orosz néphez intézett beszédében kijelentette, hogy a lázadási kísérletért felelős személyek elkerülhetetlen büntetéssel fognak szembenézni, és felelősségre vonják őket a törvény és a nép előtt. Azt is megjegyezte, hogy határozott lépéseket fognak tenni a helyzet stabilizálására Rosztov-na-Donuban, ahol a polgári és katonai közigazgatás munkáját gyakorlatilag blokkolják.

Lukasenkó meggyőzte Prigozsint, leáll a lázadás

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó