2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Porosenko: az ellentámadás órákon belül elkezdődik

Petro Porosenko volt ukrán elnök a CNN-nek adott interjújában azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása órákon belül megkezdődik.

Szerinte semmi, még a kahovkai vízerőmű megsemmisítése sem fogja megakadályozni az ukrán hadsereget abban, hogy támadást indítson.

“Az órájára nézve Porosenko azt mondta, hogy az ellentámadás ‘néhány órán belül megkezdődik'” – írta a csatorna.

A volt ukrán vezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a visszaszámlálás szó szerint órákban, nem pedig napokban történik.

Korábban Andrij Zahorodnyuk volt ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy a kahovkai vízerőmű megsemmisítése miatt megváltoznak az ukrán fegyveres erők ellentámadásra vonatkozó tervei.

Június 6-án éjjel a Herszon megyei Novaja Kahovka közelében lévő Kahovka vízerőmű felső része megsemmisült. Több tucat települést, köztük Herszon és Nova Kahovka településeket kezdett elönteni a víz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó