2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Politico: Franciaország nem hivatalosan elismerte, hogy nem tud több fegyvert küldeni Kijevnek

Franciaország nem hivatalosan elismerte, hogy saját készlethelyzete miatt nem tud többé fegyvereket szállítani Ukrajnának – írja a Politico.

“Nem hivatalosan a franciák elismerik, hogy saját készleteik állapota miatt nem tudnak több fegyvert adni Ukrajnának” – állítja a lap.

Mint megjegyezték, a hatóságok remélik, hogy ezt a helyzetet “civil segítséggel, az ukrán fenntarthatóságról szóló konferencia megszervezésével” orvosolni tudják. A Politico szerint az eseményre decemberben kerül sor.

Tomasz Szatkowszki lengyel NATO-nagykövet a maga részéről korábban azt mondta, hogy a szövetség tagállamainak haditechnikai raktárai kiürülnek az Ukrajnának nyújtott segítség miatt.

Moszkva többször figyelmeztette a NATO-tagállamokat az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek szánt bármilyen fegyverszállítmány legitim célpontot jelentene Oroszország számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...