2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Oroszország a nukleáris háború hatalmas kockázatára figyelmeztet

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy minden nukleáris államok közötti konfliktus, még ha hagyományos fegyverekkel kezdődik is, valószínűleg totális nukleáris háborúvá fajul, ezért mindenáron el kell kerülni.

A diplomatát egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy Moszkva és Washington közösen törekszik stratégiai képességeinek csökkentésére.

Lavrov válaszában rámutatott, hogy 2021 szeptemberében az Egyesült Államok lényegében befagyasztotta a stratégiai támadófegyverek korlátozásáról szóló megállapodás eléréséről szóló kétoldalú tárgyalásokat, jóval azelőtt, hogy Oroszország megkezdte volna katonai műveletét Ukrajnában.

Azt az ukrán infrastruktúrát érik csapások, amely segíti az oroszok legyilkolását

“Kiiktatjuk azokat az energetikai létesítményeket, amelyek lehetővé teszik Ukrajna ellátását halálos fegyverekkel, azért hogy oroszokat öljenek velük” – mondta Lavrov.

A miniszter szerint az Egyesült Államok és a NATO közvetlen részvevője az ukrajnai konfliktusnak, egyebek között azzal. hogy fegyvert szállít, zsoldosokat és katonai kiképzőket küld Ukrajnába, és katonákat képez ki a saját területén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...