2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Lengyel NATO nagykövet: üresek a fegyverraktárak Ukrajna támogatása miatt

Számos NATO-tagállam már szembesült azzal, hogy kiürült a fegyver- és haditechnikai készlete, amelyet átadna Ukrajnának – jelentette ki Tomasz Szatkowski, a szövetség lengyel nagykövete az RMF FM rádiónak adott interjúban.

Ez volt a válasza arra a kérdésre, hogy a NATO-országok mostanában miért nem voltak olyan aktívak az ukrán hadsereg felfegyverzésében, mint korábban.

A RIA Novosztyi szerint Szatkowski elmondta, hogy egyrészt a Nyugatnak szembe kell néznie a közvélemény fáradtságával, amely sok országban döntő tényező volt az Ukrajna támogatására irányuló politikában.

“A másodsorban a katonai felszerelés és fegyverraktárak kiürülése. És sok ország már szembesült ezzel – fenntartják a minimális (harci) képességüket, vagy továbbra is támogatják Ukrajnát” – mondta.

Ugyanakkor Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy továbbra is segíteni kell Ukrajnát – emlékeztetett a nagykövet.

Értékelése szerint a főtitkár “elég messzire megy nyilatkozataiban vagy felhívásaiban”.

Stavros Atlamazoglu nyugalmazott NATO-tiszt korábban a 19FortyFive számára írt cikkében úgy vélekedett, hogy az ukrán hadsereg “logisztikai rémálom” előtt áll a lövedékek intenzív pazarlása és a többféle tüzérségi rendszerek miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...