2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Oroszország videófelvételeket közölt Darja Dugina újságírónő ukrán merénylőjéről

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) nyilvánosságra hozott egy videót Natalja Vovk ukrán állampolgárról, akit a szombati moszkvai, Darja Dugina újságírónő halálát okozó autós robbantás első számú gyanúsítottjaként azonosítottak.

A hétfőn közzétett felvételen az látható, amint Vovk és tizenéves lánya belép Oroszországba, majd abba az épületbe, ahol Dugina lakott, majd sietve elhagyja az országot.

A 43 éves Vovkot az FSZB hétfőn nevezte meg a Dugina elleni merénylet első számú gyanúsítottjaként. Az ukrán állampolgár július 23-án érkezett Oroszországba, a Donyecki Népköztársaság rendszámát használva, hogy elkerülje az ellenőrzést. Moszkvában kicserélte Mini Cooperjének rendszámát kazahsztánira. Vasárnap, a robbantás után Vovk ukrán rendszámmal Észtországba hajtott – közölte az FSZB.

A különböző rendszámokról készült fényképek a videóbemutató részeként szerepeltek.

A hatóságok azt is közölték, hogy Vovk talán tinédzser lányát használta fedősztorinak, hogy könnyebben mozoghasson Oroszországban. A lány ugyanabban az épületben bérelt lakást, ahol Dugina lakott, és a bejárati kamera is rögzítette.

Vovkról az ukrán nemzeti gárda egyenruhájában készült fényképes igazolványt áprilisban tették közzé az orosz interneten, mint a neonáci “Azov” ezred tagja. Ott Saban néven szerepel – az FSZB szerint ez az a vezetéknév, amelyet a lánya használt, amikor Oroszországba lépett.

A 30 éves Duginát szombat este ölték meg, miután apjával, Alekszandr Dugin filozófussal egy Moszkva melletti konzervatív családi fesztiválon vett részt. Vovk állítólag improvizált robbanószerkezetet helyezett el a Toyota terepjáró alatt, amely Duginé volt, aki a kiszemelt célpont lehetett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...