2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Felrobbantották a nyugatellenes orosz politológus autóját, de a lánya ült benne

Felrobbant egy terepjárót Moszkva közelében szombat este, a sofőrje azonnal meghalt. Az előzetes jelentések szerint az áldozatot Darja Duginaként azonosították, aki Alekszandr Dugin veterán orosz politikai kommentátor lánya, akit Nyugaton gyakran a Kreml egyik “ideológiai agytrösztjeként” neveznek.

Az eset egy Moszkvától mintegy 20 kilométerre nyugatra fekvő autópályán történt helyi idő szerint 21 óra 35 perc körül, a szemtanúk szerint a robbanás az út közepén rázta meg a járművet, amely körül mindenfelé törmelékeket szóródtak szét. A teljesen lángokba borult, összeroncsolódott autó ezután egy kerítésnek ütközött a helyszínről készült fotók és videók szerint.

A mentőszolgálatok szerint egy személy tartózkodott az autóban, aki azonnal meghalt a robbanás következtében – egy nő, akinek a holttestét a jelentések szerint felismerhetetlenségig megégve találták meg.

A hatóságok hivatalosan még nem erősítették meg az áldozat személyazonosságát, de több orosz Telegram-csatorna és médiaforrás arról számolt be, hogy az áldozat a 30 éves Darja Dugina (Platonova) volt. Édesapját, Alekszandr Dugint nem sokkal az eset után a helyszínen látták, láthatóan sokkos állapotban, a közösségi médiában keringő több videó szerint.

Az előzetes jelentések szerint házi készítésű robbanószerkezet lehetett az autóban, de a nyomozók még nem erősítették meg a robbanás okát, illetve a lehetséges indítékot, amennyiben bűncselekmény történt.

Korábban, szombat este Alekszandr Dugin “Hagyomány és történelem” címmel tartott előadást egy hagyományos családi fesztiválon a Moszkvai régióban, miközben lánya vendégként vett részt az eseményen. Egyes meg nem erősített hírek szerint Dugin eredetileg úgy tervezte, hogy lányával együtt távozik a fesztiválról, de később úgy döntött, hogy külön autóval megy, míg Darja a Toyota Land Cruiser Prado-val.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...