2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Oroszország-szerte nagygyűléseket tartottak a népszavazás támogatására

Oroszország-szerte gyűléseket tartanak a népszavazások mellett, amelyek arról döntenek, hogy a Donbassz köztársaságok és az orosz ellenőrzés alatt álló dél-ukrajnai területek hivatalosan is csatlakozzanak-e Oroszországhoz.

Moszkvában, a Kreml közelében több mint ötvenezren gyűltek össze, orosz zászlókat, valamint az ország régióinak és politikai pártjainak zászlóit tartva a kezükben.

Hírességek, köztük színészek és popsztárok is részt vesznek a “Nem hagyjuk cserben a mieinket” elnevezésű gyűlésen.

A rendezvény szervezői, az Összoroszországi Népfront szerint a gyűlés “minden orosz törekvését tükrözi, és segít kifejezni a moszkvaiak támogatását a felszabadított területek lakói iránt”. Hasonló rendezvényeket tartottak más városokban is.

A Donyecki és Luganszki Népköztársaságok (DNR és LNR), valamint az ukrajnai Zaporizzsja és Herszon régió orosz ellenőrzésű területei pénteken kezdték meg az ötnapos népszavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Ezek a területek túlnyomórészt orosz ajkúak, és történelmi kötelékek fűzik őket Oroszországhoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...