2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Pénteken írják alá a megállapodásokat az új területek csatlakozásáról az Oroszországi Föderációhoz

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben részt vesz az új területek Oroszországhoz csatlakozásáról szóló megállapodások aláírásának ünnepségén – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

“Holnap a Nagy Kreml-palotában, a Szent György-teremben 15:00 órakor (moszkvai idő szerint – a szerk.) kerül sor az új területek Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló megállapodások aláírásának ünnepélyes ceremóniájára. Az eseményen Putyin elnök hosszas beszédet fog mondani” – mondta Peszkov.

Megjegyezte, hogy a formátum eltér majd az elnöknek a szövetségi gyűléshez intézett beszédétől. Magára a beszédre később kerül sor, az időpontot előre bejelentjük.

Az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról szóló népszavazásokat szeptember 23. és 27. között tartották a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságban, valamint Herszon és Zaporizzsja megyében. A szavazatok 100 százalékos feldolgozottságának eredményei szerint a DNR-ben a választók 99,23 százaléka, az LNR-ben 98,42 százaléka, a Herszon régióban 87,05 százaléka, a Zaporizzsjai régióban pedig 93,11 százaléka támogatta az Oroszországhoz való csatlakozást.

Az eseményt az Orosz Hírek minden csatornája élőben közvetíti, magyar idő szerint pénteken 14 órától.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...