2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Oroszország helyett Magyarország indíthatja női csapatát a curling Európa-bajnokságon

Az ország ukrajnai hadművelete miatt az orosz női curling-válogatott nem vehet részt a sportág idei versenyein, így a novemberi Európa-bajnokságon sem Östersundban, ahol a helyén a magyar csapat indulhat.

A döntést a Curling Világszövetség (WCF) szeptemberi eleji, lausanne-i éves közgyűlésén jóváhagyott új szabály értelmében a szervezet vezető testülete hozta meg, amely a háborúban Oroszországot támogató Belaruszt is eltiltotta az esztendő még hátralévő WCF-eseményeiről.

A WCF honlapján pénteken közzétett hír szerint a szövetség vezetése “folyamatosan figyelemmel kíséri a tagszövetségek és a sportolók aggályait az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban, és fenntartja a jogot, hogy szükség esetén felülvizsgálja döntését”.

A svédországi Európa-bajnokságon, amely november 18. és 26. között zajlik Östersundban, az A divízióban az oroszokat a magyar női válogatott, míg a férfiaknál Spanyolország csapata váltja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...