2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Oroszország helyett Magyarország indíthatja női csapatát a curling Európa-bajnokságon

Az ország ukrajnai hadművelete miatt az orosz női curling-válogatott nem vehet részt a sportág idei versenyein, így a novemberi Európa-bajnokságon sem Östersundban, ahol a helyén a magyar csapat indulhat.

A döntést a Curling Világszövetség (WCF) szeptemberi eleji, lausanne-i éves közgyűlésén jóváhagyott új szabály értelmében a szervezet vezető testülete hozta meg, amely a háborúban Oroszországot támogató Belaruszt is eltiltotta az esztendő még hátralévő WCF-eseményeiről.

A WCF honlapján pénteken közzétett hír szerint a szövetség vezetése “folyamatosan figyelemmel kíséri a tagszövetségek és a sportolók aggályait az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban, és fenntartja a jogot, hogy szükség esetén felülvizsgálja döntését”.

A svédországi Európa-bajnokságon, amely november 18. és 26. között zajlik Östersundban, az A divízióban az oroszokat a magyar női válogatott, míg a férfiaknál Spanyolország csapata váltja.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó