2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Oroszország meghosszabbította az élelmiszer-embargót

Vlagyimir Putyin orosz elnök meghosszabbította az egyes élelmiszerek behozatalára vonatkozó korlátozásokat azokból az országokból, amelyek szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben, miután a Krím 2014-ben csatlakozott az országhoz.

A hivatalos kormányzati portálon kedden közzétett rendelet szerint az embargót 2023. december 31-ig meghosszabbítják.

A tilalmat először 2014 augusztusában vezették be az Oroszországgal szembeni szankciók ellenintézkedéseként, amelyeket több nyugati ország vezetett be, mivel nem voltak hajlandók elismerni, hogy a Krím elhagyta Ukrajnát, és újraegyesült Oroszországgal.

Az intézkedést az évek során már többször meghosszabbították és módosították. Kezdetben az Egyesült Államokból, az EU-ból, Ausztráliából, Norvégiából és Kanadából származó egyes árukra vonatkozott. Az országok listáját 2015-ben Albániával, Montenegróval, Izlanddal és Liechtensteinnel, 2016-ban pedig Ukrajnával bővítették.

A tilalom bizonyos típusú élelmiszerekre és nyersanyagokra vonatkozik. Kezdetben elsősorban húsra és húskészítményekre, tejre, tejtermékekre, halra és haltermékekre, zöldségekre és gyümölcsökre terjedt ki. 2017 októbere óta az élő sertések, valamint az állati melléktermékek, a zsír és az állati olaj behozatalát is megtiltotta. A kormány 2015-ben elrendelte, hogy az országban felfedezett tiltott árukat meg kell semmisíteni.

Továbbá egy időben olyan eljárást vezettek be, amely szerint a szankcionált országokból származó termékek tranzitja orosz területen keresztül csak GLONASS bélyegzők és a járművezetők regisztrációs kártyájának használatával engedélyezték.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...