2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Borell: a NATO talán nem tartotta be néhány Oroszországnak tett ígéretét

A NATO talán nem tartotta be néhány Oroszországnak tett ígéretét – mondta Josep Borrel, az EU diplomáciai vezetője a madridi Charles Antwerpen Alapítványban tartott beszédében.

“Nem vagyok elégedett azzal az érveléssel és érvekkel, amellyel sokan, köztük barátaim <…> azzal indokolják az agressziót, hogy a NATO nem tartotta be ígéreteit. Ez lehetséges. De ez már történelem. Mindez nem igazolja azt, ami most történik” – mondta Borrel.

Szavai szerint Ukrajna védelmével Európa “önmagát védi”. A politikus azt is mondta, hogy az EU-nak “számos kötelezettsége” van Kijevvel szemben.

“Ezek a pénzügyi, katonai és gazdasági kérdésektől kezdve terjednek. És ennek így kell folytatódnia” – tette hozzá Borrell.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célként a Donbassz felszabadítását és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtését jelölte meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....