2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Oroszország már a gabonaexportért is rubelt kér

Az orosz kormány gabonával, napraforgóolajjal és a liszttel egészítette ki azon exporttermékek listáját, amelyekért rubelben kell fizetni. A döntést hatályba léptető határozatot pénteken fogadták el, és tették közzé a hivatalos jogi információs portálon.

A határozat arról is rendelkezik, hogy a nemzeti valutában fizetendő vámokat egy évvel, 2023. augusztus 31-ig meghosszabbítják az exportált napraforgóolaj és napraforgóőrlemény tekintetében.

Az új fizetési mechanizmus részeként a búza kiviteli vámjának kiszámításánál az alapár tonnánként 15 000 rubel (több mint 267 dollár) lesz.

Oroszország a világ legnagyobb búzaexportőre és a napraforgómagok egyik fő szállítója.

Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszter ebben a hónapban azt mondta, hogy az ország csak “baráti országokba” fog mezőgazdasági termékeket exportálni.

A miniszter szerint Oroszország gabonatermése idén elérheti a 130 millió tonnát, ami elegendő lenne mind a hazai szükségletek fedezésére, mind az exportlehetőségek biztosítására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...