2023, december 7.
0.4 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Oroszország csak a barátságos országoknak szállít mezőgazdasági termékeket

Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszter csütörtökön kijelentette, hogy Oroszország gabonatermése az idén elérheti a 130 millió tonnát, ami elegendő lesz mind a hazai szükségletek fedezésére, mind az exportlehetőségek biztosítására.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) alkalmából tartott beszédében számos kihívásra, köztük a megszakadt ellátási láncokra és a pénzügyi kalkulációk nehézségeire mutatott rá.

Patrusev szerint Oroszországnak le kell küzdenie ezeket az akadályokat annak érdekében, hogy élelmiszerrel lássa el azokat az országokat, amelyeknek a legnagyobb szükségük van rá.

“A mi [mezőgazdasági] termékeink a külföldi piacokon lesznek, de csak azokban az országokban, amelyek barátságosak velünk, amelyek nem gördítenek akadályokat és nehézségeket elénk” – mondta újságíróknak.

Oroszország idén bőséges gabonatermésre számít, beleértve a rekord búzatermést is – közölte Vlagyimir Putyin elnök a múlt hónapban. Hozzátette, hogy számos országot éhínség fenyeget, hangsúlyozva, hogy a helyzetért teljes mértékben “a nyugati elit” a felelős.

A gabonaválság világszerte érezhető, mivel a búza ára az elmúlt két hónapban rekordmagasságba szökött.

Az időjárás és a Covid-járvány által már amúgy is sújtott globális élelmiszerpiacot újabb csapás érte az orosz-ukrán konfliktus és a Moszkva elleni nyugati szankciók miatt. Ezek félelmet keltettek a globális élelmezési bizonytalanságtól és éhínségtől.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán képviselő: Ukrajna NATO-csatlakozásai reményei szertefoszlottak

Ukrajnának gyors NATO-csatlakozással kapcsolatos reményei szertefoszlottak - jelentette ki kedden a Telegramban Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) egyik tagja. Azt állította, hogy...

Reuters: Ukrajna új fegyver kívánságlistát adott át az Egyesült Államoknak

Az ukrán hadsereg egy listát adott ki azokról a fegyverekről, amelyeket a következő hónapokban szeretne megkapni Washingtontól, beleértve számos olyan új fegyvert, amelyek nem...

BBC: néhány besorozott ukrán “tengerészgyalogos” úszni sem tud

Fiatal és kiképzetlen ukrán sorkatonákat küldenek a frontvonal egy erőszakos szakaszára, Herszon közelébe, hogy aztán orosz drónok és lövedékek mérjenek rájuk csapást - mondta...
spot_img

Videó