2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

További két brit zsoldos ellen emeltek vádat a Donyecki Népköztársaságban

A Donyecki Népköztársaságban további két brit zsoldos ellen folyik büntetőeljárás – jelentette a helyi média nyomán az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.

“A brit zsoldosok, Dylan Healey és Andrew Hill ellen jelenleg is folyik a nyomozás. Ugyanazokkal a bűncselekményekkel vádolják őket, mint a három korábban elítélt zsoldost. Vizsgálat folyik, és vádat emeltek ellenük” – közölte a donyecki hírügynökség.

Április közepén Aidan Aslin és Sean Pinner brit állampolgárok, valamint Ibrahim Saadoun marokkói állampolgár adta meg magát Mariupolban. Június 9-én a DNR Legfelsőbb Bírósága kivégzőosztag általi halálra ítélte őket. Mindhárman bűnösnek vallották magukat Ukrajna fegyveres agressziójában, amelynek célja a hatalom átvétele volt a köztársaságban. Aslin bűnösnek vallotta magát a “terrorista tevékenység céljára történő kiképzés” vádpontban is.

Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerint az Ukrajnába érkezett zsoldosok nem harcosok, és “a legjobb, ami rájuk vár, az egy hosszú börtönbüntetés”.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...