2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

További két brit zsoldos ellen emeltek vádat a Donyecki Népköztársaságban

A Donyecki Népköztársaságban további két brit zsoldos ellen folyik büntetőeljárás – jelentette a helyi média nyomán az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.

“A brit zsoldosok, Dylan Healey és Andrew Hill ellen jelenleg is folyik a nyomozás. Ugyanazokkal a bűncselekményekkel vádolják őket, mint a három korábban elítélt zsoldost. Vizsgálat folyik, és vádat emeltek ellenük” – közölte a donyecki hírügynökség.

Április közepén Aidan Aslin és Sean Pinner brit állampolgárok, valamint Ibrahim Saadoun marokkói állampolgár adta meg magát Mariupolban. Június 9-én a DNR Legfelsőbb Bírósága kivégzőosztag általi halálra ítélte őket. Mindhárman bűnösnek vallották magukat Ukrajna fegyveres agressziójában, amelynek célja a hatalom átvétele volt a köztársaságban. Aslin bűnösnek vallotta magát a “terrorista tevékenység céljára történő kiképzés” vádpontban is.

Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerint az Ukrajnába érkezett zsoldosok nem harcosok, és “a legjobb, ami rájuk vár, az egy hosszú börtönbüntetés”.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át népirtásnak vetett alá”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...