2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Lavrov: Oroszország kapcsolatai Európával már nem élveznek prioritást

Oroszország, mint mindig, most is bővíti a keleti kapcsolatokat - jegyezte meg a külügyminiszter.

Moszkva mindig tartotta a kapcsolatot mind a Nyugattal, mind a Kelettel, de most az Európával való kapcsolattartás kimarad Oroszország prioritásai közül – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy televíziós interjúban.

“Mindig is együttműködtünk Nyugattal, Kelettel, Északkal és Déllel. Amióta a Nyugat megszakított minden kapcsolatot, objektíven a Kelettel dolgozunk, mint korábban. Bővítjük a kapcsolatokat a Kelettel, mint mindig. De abszolút értelemben ezek a kapcsolatok nőnek, míg relatív értelemben Európa természetesen eltűnt a prioritásaink közül” – mondta Lavrov az NTV csatornának adott interjúban a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon csütörtökön.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) június 15. és 18. között zajlik. Az idei fórum címe: “Új lehetőségek egy új világban”.

A kkv-fórum, a Kreatív Üzleti Fórum, a Kábítószer-biztonsági Fórum, a SPIEF Junior Dialogue és a SPIEF Sporthét is része lesz a rendezvénynek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...