2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Putyin: Oroszországban minden idők legnagyobb búzatermése várható

Oroszország az idén bőséges termésre számít, beleértve a rekord búzatermést is – közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök az előzetes adatokra hivatkozva.

“Jó termés várható az idén. A szakértők szerint – természetesen ezek előzetes becslések – a gabonatermés elérheti a 130 millió tonnát, ezen belül a búza 87 millió tonna” – mondta Putyin, megjegyezve, hogy “ez rekord lehet [a búzatermés] Oroszország egész történetében”.

Az orosz elnök szerint egy ilyen eredmény “nem csak a hazai szükségletek fedezését teszi lehetővé egy kis mozgástérrel, hanem a világpiacra történő szállítások növelését is partnereink számára, ami nagyon fontos a világ élelmiszerpiacai számára”.

Putyin hozzátette, hogy számos országot éhínség fenyeget, rámutatva, hogy ezért kizárólag a nyugati elit a felelős.

Oroszország legnagyobb gabonatermését 2017-ben jegyezték fel, amely 135,5 millió tonna volt, ebből 86 millió tonna búza volt.

2020-ban ez a szám 133,5 millió tonna gabona volt (ebből 85,9 millió tonna búza). Tavaly a termés 121,4 millió tonna volt (ebből 76 millió tonna búza).

Az előrejelzések szerint Oroszország a következő években is megőrzi vezető szerepét a világ búzapiacán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó