2022, augusztus 13.
28.1 C
Budapest
27.4 C
Moszkva

Putyin: Oroszországban minden idők legnagyobb búzatermése várható

Oroszország az idén bőséges termésre számít, beleértve a rekord búzatermést is – közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök az előzetes adatokra hivatkozva.

“Jó termés várható az idén. A szakértők szerint – természetesen ezek előzetes becslések – a gabonatermés elérheti a 130 millió tonnát, ezen belül a búza 87 millió tonna” – mondta Putyin, megjegyezve, hogy “ez rekord lehet [a búzatermés] Oroszország egész történetében”.

Az orosz elnök szerint egy ilyen eredmény “nem csak a hazai szükségletek fedezését teszi lehetővé egy kis mozgástérrel, hanem a világpiacra történő szállítások növelését is partnereink számára, ami nagyon fontos a világ élelmiszerpiacai számára”.

Putyin hozzátette, hogy számos országot éhínség fenyeget, rámutatva, hogy ezért kizárólag a nyugati elit a felelős.

Oroszország legnagyobb gabonatermését 2017-ben jegyezték fel, amely 135,5 millió tonna volt, ebből 86 millió tonna búza volt.

2020-ban ez a szám 133,5 millió tonna gabona volt (ebből 85,9 millió tonna búza). Tavaly a termés 121,4 millió tonna volt (ebből 76 millió tonna búza).

Az előrejelzések szerint Oroszország a következő években is megőrzi vezető szerepét a világ búzapiacán.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...