2022, december 4.
6.7 C
Budapest
-10.6 C
Moszkva

Oroszország Barátság Játékokat rendez, több mint 20 ország jelezte részvételét

Oroszország több mint 20 ország sportolóit látja vendégül, amikor a jövő hónapban Kazanyban megrendezi a “Barátsági Játékokat” – mondta Dmitrij Csernyisenko miniszterelnök-helyettes.

A játékokat november 10. és 25. között rendezik meg, és több mint 100 érmet osztanak ki az úszó- és műugróversenyek között.

Az eseményre azért kerül sor, mert az ukrajnai konfliktus miatt az orosz sportolók továbbra is ki vannak tiltva számos nemzetközi versenyről.

Az orosz tisztviselők azonban saját versenyek szervezésével kompenzáltak őket, és a sportkapcsolatok erősítéséről tárgyaltak a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SOC) és a BRICS-csoport nemzeteivel, valamint más országokkal.

“Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin nevében fenntartjuk sportolóink versenytevékenységének szintjét” – mondta Csernyicenko, amikor a héten egy nyilatkozatban a “Barátság Játékok” témájáról beszélt.

“A kormány új formátumokat dolgozott ki a különböző sportágak versenyeihez a baráti országok képviselőinek részvételével.”

“Novemberben a tervek szerint Kazanyban rendezik meg a Nemzetközi Barátság Játékok verseny második szakaszát.”

“Szeretném megjegyezni, hogy az idén július-augusztusban megrendezett első szakaszhoz képest a résztvevő országok száma 16-ról 23-ra bővült.

“Több mint 100 díjat osztanak ki 800 sportoló között. Biztos vagyok benne, hogy a vendégszerető Tatárföld méltó színvonalon fogja megörvendeztetni a sportolókat, edzőket és szurkolókat a játékok megrendezésével” – tette hozzá Csernyicenko, aki Oroszországban a sportélet fontos szereplője, és segített a 2014-es szocsi téli olimpia szervezésében.

A “Barátság Játékok” az orosz sportminisztérium, valamint a Tatár Köztársaság sportminisztériumának és számos nemzeti sportszövetségnek a támogatásával kerül megrendezésre.

Oleg Maticin orosz sportminiszter méltatta a játékokat, mivel azok “összehozzák a sportolókat, és hangsúlyozzák a tisztességes sport elvei iránti elkötelezettségünket”.

“Mindig is kiálltunk a sport nemzetközi konszolidációja mellett, és továbbra is szervezünk ilyen formátumú versenyeket, mivel egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk más országok sportolói részéről. A játékok első szakasza sikeres volt, több mint 1000 sportolót hozott össze különböző országokból” – mondta Maticin.

“Biztos vagyok benne, hogy a második szakasz sem lesz kevésbé látványos – a sportrajongók a legerősebb orosz úszók teljesítményét láthatják majd, és élvezhetik a verseny hangulatát. Kazany pedig ismét megerősíti országunk vendégszerető sportközpontjának státuszát”.

Kazany magas színvonalú úszó létesítményekkel büszkélkedhet, a város vízi sportok palotája a 2013-as nyári Universiade-ra épült. A helyszín más jelentős nemzetközi versenyeknek is otthont adott, többek között a 2015-ös FINA világbajnokságnak és világkupa-versenyeknek.

Az orosz úszók azok közé tartoznak, akiket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) február végi ajánlása nyomán jelenleg kizárnak a világversenyekről.

Az orosz sportolók és tisztségviselők kritizálták a kitiltásokat, mivel azok diszkriminatívak, és lehetővé teszik, hogy a sportot aláássa a politika, bár Thomas Bach NOB-elnök nemrég azt állította, hogy “nem jött el az ideje” a szankciók feloldásának.

A nemzetközi versenyek helyett Oroszország sajátot szervezett, mint például a “Együtt vagyunk – Sport” rendezvényt a nemzet paralimpikonjai számára, valamint a “Spartakiad” játékokat, amelyek számos sportágban zajlottak a nyár folyamán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...