2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

Moszkvába várják Budapest főpolgármesterét

Az orosz fővárosba várják Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét és az általa vezetett küldöttséget – adta hírül a moszkvai főpolgármesteri hivatal.

Az orosz közigazgatási rendszerben kiemelt, szövetségi ranggal rendelkező világváros internetes portálján csütörtökön elhelyezett tájékoztatás szerint a bejelentés Szergej Cserjominnak, a moszkvai kormányzat külgazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozó miniszterének és Balla János magyar nagykövetnek a megbeszélésén hangzott el.

Cserjomin és a magyar misszióvezető a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tárgyaltak. Megállapították, hogy az utóbbi években lassult Moszkva és Budapest együttműködése, és ennek felgyorsítását szorgalmazták a különböző területeken. “Erre jó lehetőséget kínál Budapest főpolgármesterének ebben a hónapban tervezett moszkvai látogatása” – idézték Szergej Cserjomin kijelentését a moszkvai honlapon, amely “Moszkva és Magyarország támogatja a kétoldalú kapcsolatok élénkítését” címmel számolt be a megbeszélésről.

A tájékoztatás szerint a magyar főváros jelentős küldöttséggel képviselteti magát a IV. Moszkvai Urbanisztikai Fórumon, amely a jövő szerdán kezdődik és vasárnap ér véget. A nemzetközi rendezvényt a Kreml szomszédságában lévő Manyezs nevű kiállítási és konferenciaközpontban tartják.

A résztvevők a világvárosok hatékony irányítási módszereivel, a növekedést ösztönző folyamatokkal és az úgynevezett megapoliszok fejlesztésének modelljeivel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg egymással.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....