2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Moszkva: Borellnek nincs esélye Lavrovval szemben

Az EU vezető diplomatája, Josep Borrell “kevésbé népszerű”, mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter – közölte a Kreml. Borrell korábban arra panaszkodott, hogy nyilatkozatai nem kapnak akkora figyelmet a nyugati médiában, mint Lavrové.

A Kreml szóvivőjét, Dmitrij Peszkovot csütörtökön egy újságírókkal folytatott rendszeres telefonbeszélgetésen arra kérték, hogy kommentálja az EU külügyi vezetőjének megjegyzését.

“Jogos volt tőle, hogy panaszkodott” – válaszolta Peszkov. “Ő valóban kevésbé népszerű, mint Lavrov. Itt nincs esélye”.

Borrell kedden azon kesergett, hogy Lavrov kijelentései nagyobb teret kapnak a médiában, mint az ő nyilatkozatai.

“Lavrov elmegy Afrikába, és megpróbálja meggyőzni az afrikaiakat, hogy a szankciók a felelősek mindazért, ami történik… és az egész nyugati média ezt ismételgeti” – mondta Borrell a Cadena SER spanyol rádiónak.

“Én elmegyek Afrikába, hogy az ellenkezőjét mondjam, hogy a szankcióknak semmi közük a dologhoz, és ezt senki sem adja le”.

Lavrov négynapos körútja során Egyiptomba, a Kongói Demokratikus Köztársaságba, Ugandába és Etiópiába látogatott, mielőtt csütörtökön Üzbegisztánba érkezett.

Az útra nem sokkal azután került sor, hogy Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével megállapodást kötött az ukrajnai fekete-tengeri kikötőkből történő gabonaexport újraindításáról.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó