2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Moszkva: Borellnek nincs esélye Lavrovval szemben

Az EU vezető diplomatája, Josep Borrell “kevésbé népszerű”, mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter – közölte a Kreml. Borrell korábban arra panaszkodott, hogy nyilatkozatai nem kapnak akkora figyelmet a nyugati médiában, mint Lavrové.

A Kreml szóvivőjét, Dmitrij Peszkovot csütörtökön egy újságírókkal folytatott rendszeres telefonbeszélgetésen arra kérték, hogy kommentálja az EU külügyi vezetőjének megjegyzését.

“Jogos volt tőle, hogy panaszkodott” – válaszolta Peszkov. “Ő valóban kevésbé népszerű, mint Lavrov. Itt nincs esélye”.

Borrell kedden azon kesergett, hogy Lavrov kijelentései nagyobb teret kapnak a médiában, mint az ő nyilatkozatai.

“Lavrov elmegy Afrikába, és megpróbálja meggyőzni az afrikaiakat, hogy a szankciók a felelősek mindazért, ami történik… és az egész nyugati média ezt ismételgeti” – mondta Borrell a Cadena SER spanyol rádiónak.

“Én elmegyek Afrikába, hogy az ellenkezőjét mondjam, hogy a szankcióknak semmi közük a dologhoz, és ezt senki sem adja le”.

Lavrov négynapos körútja során Egyiptomba, a Kongói Demokratikus Köztársaságba, Ugandába és Etiópiába látogatott, mielőtt csütörtökön Üzbegisztánba érkezett.

Az útra nem sokkal azután került sor, hogy Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével megállapodást kötött az ukrajnai fekete-tengeri kikötőkből történő gabonaexport újraindításáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.