2022, augusztus 13.
28.1 C
Budapest
27.4 C
Moszkva
Array

Megháromszorozta nyereségét a Szberbank január-júliusban

Megháromszorozta nyereségét a Szberbank (Sberbank), a legnagyobb orosz bank az idei év első hét hónapjában.

A Magyarországon is érdekelt pénzintézet adózott eredménye 274,9 milliárd rubelt tett ki, ami 197,4 százalékkal haladja a 2015 első hét hónapjában elért 92,4 milliárd rubelt – derült ki az orosz pénzügyi jelentési szabványok alapján készült jelentésből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra.

A Szberbank nettó kamatbevételei 57,3 százalékkal 640,3 milliárd rubelre nőttek január-júliusban. A díj- és jutalékbevételek 23,5 százalékkal, 171,3 milliárd rubelre emelkedtek.

Csak júliusban 45,6 milliárd rubel volt a Szberbank nyeresége, több mint négyszerese az egy évvel korábbi 10,9 milliárd rubelnek.

Az ukrán válság miatt nyugati szankciókkal sújtott orosz nagybank felülteljesítőnek bizonyult az orosz gazdasági válságban, miközben vetélytársai keményen küzdenek. A rendelkezésre álló összehasonlítható adatok szerint a második legnagyobb orosz pénzintézet, a VTB mindössze 1,8 milliárd rubeles profitot ért el január-májusban, míg a Szberbank 184,3 milliárd rubel nyereséget termelt. Számos kisebb bank pedig továbbra is veszteségesen működik.

A Szberbank négy éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely három éve november 1-jétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

A moszkvai tőzsdén 0,96 százalékos pluszban, 138,45 rubeles árfolyamon forogtak a Szberbank részvényei délután, de napi csúcsán 1,10 százalékos nyereséget is mutatott.

MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...