2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Letelepedne a Krím félszigeten a Romanov-trónörökös

Szívesen letelepedne a Krím félszigeten Dmitrij Romanov herceg, az egykori orosz cári család legidősebb tagja. A Dániában élő trónörökös feleségével együtt kedden érkezett látogatóba a tavaly márciusban Oroszországgal újraegyesült félszigetre. A területen működő Kriminform hírügynökség jelentése szerint a 89 éves herceg, aki I. Miklós néhai orosz cár szépunokája felesége, Feodora Alekszejevna hercegnő társaságában az orosz cári dinasztia történelmével kapcsolatban álló helyszíneket keresi fel. Köztük a jaltai Livadia palotát, ahol II. Miklós, az utolsó orosz cár és családja pihent nyaranta.

Ellátogatnak Szevasztopolba és a Koreiz nevű településen lévő Dulber palotához is, amely Dmitrij Romanov nagyapja, Pjotr Nyikolajevics nagyhercegnek, az orosz cári hadsereg vezérezredesének a nyári rezidenciája volt. A hercegi párt ünnepélyesen és magas szinten fogadták a szimferopoli repülőtéren.

“nagyon jó érzés ismét orosznak látni a Krímet”

Dmitrij Polonszkij krími miniszterelnök-helyettes úgy üdvözölte a neves vendégeket, hogy remélhetően otthonuknak érzik majd a félszigetet. Dmitrij Romanov erre kijelentette, hogy szívesen átköltözne a félszigetre, hogy ott éljen, és nagyon jó érzés számára “ismét orosznak látni a Krímet”. Hozzátette, hogy “erről a pontról lehet újra előre mozdulni”.

Polonszkij úgy nyilatkozott, hogy a krími vezetésnek nincs ellenére a Romanov-dinasztia sarjának a félszigetre költözése. Szergej Akszjonov, az Oroszországgal újraegyesült krími terület vezetője örömmel vette a cári család leszármazottjának látogatását, és közölte, hogy kész találkozni a Romanov herceggel. I. Miklós szépunokája az első a Romanov családból, aki a félszigetre látogatott annak Oroszországhoz csatolása óta. A vendégek péntekig tartózkodnak a Krímben.

Tavaly március 16-án tartottak népszavazást a félszigeten. A résztvevők csaknem száz százaléka igent mondott az Oroszországhoz csatlakozásra. Az orosz szövetségi parlament mindkét háza március 21-én fogadta el azt a törvényt, amely szerint a Krím az Oroszországi Föderáció része.

Dmitrij Romanov herceg 1926. május 27-én született a franciaországi Antibes-ban. Hosszú éveket töltött Franciaországban, Olaszországban és Egyiptomban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...