2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Letelepedne a Krím félszigeten a Romanov-trónörökös

Szívesen letelepedne a Krím félszigeten Dmitrij Romanov herceg, az egykori orosz cári család legidősebb tagja. A Dániában élő trónörökös feleségével együtt kedden érkezett látogatóba a tavaly márciusban Oroszországgal újraegyesült félszigetre. A területen működő Kriminform hírügynökség jelentése szerint a 89 éves herceg, aki I. Miklós néhai orosz cár szépunokája felesége, Feodora Alekszejevna hercegnő társaságában az orosz cári dinasztia történelmével kapcsolatban álló helyszíneket keresi fel. Köztük a jaltai Livadia palotát, ahol II. Miklós, az utolsó orosz cár és családja pihent nyaranta.

Ellátogatnak Szevasztopolba és a Koreiz nevű településen lévő Dulber palotához is, amely Dmitrij Romanov nagyapja, Pjotr Nyikolajevics nagyhercegnek, az orosz cári hadsereg vezérezredesének a nyári rezidenciája volt. A hercegi párt ünnepélyesen és magas szinten fogadták a szimferopoli repülőtéren.

“nagyon jó érzés ismét orosznak látni a Krímet”

Dmitrij Polonszkij krími miniszterelnök-helyettes úgy üdvözölte a neves vendégeket, hogy remélhetően otthonuknak érzik majd a félszigetet. Dmitrij Romanov erre kijelentette, hogy szívesen átköltözne a félszigetre, hogy ott éljen, és nagyon jó érzés számára “ismét orosznak látni a Krímet”. Hozzátette, hogy “erről a pontról lehet újra előre mozdulni”.

Polonszkij úgy nyilatkozott, hogy a krími vezetésnek nincs ellenére a Romanov-dinasztia sarjának a félszigetre költözése. Szergej Akszjonov, az Oroszországgal újraegyesült krími terület vezetője örömmel vette a cári család leszármazottjának látogatását, és közölte, hogy kész találkozni a Romanov herceggel. I. Miklós szépunokája az első a Romanov családból, aki a félszigetre látogatott annak Oroszországhoz csatolása óta. A vendégek péntekig tartózkodnak a Krímben.

Tavaly március 16-án tartottak népszavazást a félszigeten. A résztvevők csaknem száz százaléka igent mondott az Oroszországhoz csatlakozásra. Az orosz szövetségi parlament mindkét háza március 21-én fogadta el azt a törvényt, amely szerint a Krím az Oroszországi Föderáció része.

Dmitrij Romanov herceg 1926. május 27-én született a franciaországi Antibes-ban. Hosszú éveket töltött Franciaországban, Olaszországban és Egyiptomban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó