2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

A Krím félszigetre látogat Dmitrij Romanov herceg

A jövőhéten a Krím félszigetre látogat Dmitrij Romanovics Romanov herceg, aki II. Miklós néhai orosz cár rokona – értesült a TASS. A hírügynökségnek adott interjúban a herceg elmondta, hogy boldog amiért ellátogathat a félszigetre. Hozzátette, hogy a Romanov-ház történelmének számos epizódja szorosan összefonódik a Krím félszigettel. Dmitrij herceg elmondta, hogy ellátogat a Livadia palotához, ahol ezen a nyáron avatták fel II. Miklós cár emlékművét és a Dulber palotához,  amely nagyapja Pjotr Nyikolajevics Romanov orosz nagyherceg az Orosz Cári Hadsereg vezérezredesének a nyári rezidenciája volt.

A Livadia palota a félsziget egyik legnépszerűbb látványossága. A cári család gyakran tartózkodott itt. A birtokot 1861-ben II. Sándor ajándékul vette meg feleségének. A cár itt hunyt el 1894-ben. Fia II. Miklós neoreneszánsz stílusban építette át a cári rezidenciát. A márványból, betonból és mészkőből emelt kastély építőanyagai a Krím-félszigetről származtak. Az 1911-ben elkészült épület fő szárnya a Márvány-palota lett. 1945-ben itt tartották a jaltai konferenciát.

A herceg reméli, hogy teljesül az álma, hogy ellátogathat Szevasztopolba, az orosz haditengerészet dicsőséges városába is. Elmondta, hogy nagybátyja Nyikolaj Nyikolakevics nagyherceg (Ifjabb Nyikolaj Nyikolajevics Romanov) az orosz hadsereg és haditengerészet főparancsnoka Szevasztopol tiszteletbeli polgári címét viseli.

Dmitrij herceg jelenleg Dániában él családjával. A Romanov-ház képviseletében most lesz az első hivatalos látogatás a Krímen, amióta a félsziget újraegyesült Oroszországgal. A herceg augusztus 25-én érkezik a Krímre.

Visszatérnének

A Romanov család szóvivője, Alekszandr Zakatov emlékeztetett, hogy a leszármazottak már nem egyszer jelezték, készek visszatérni Oroszországba. Miközben semmilyen vagyoni kártérítést, sem politikai befolyást nem követelnek, azt szeretnék, hogy történelmi örökségként ismerje el az uralkodó házat az orosz állam.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Tombolnak az indulatok Kijevben, mert késnek az EU segélyek

Az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott gazdasági segély késedelme "elfogadhatatlan", és a katasztrófa elkerülése érdekében meg kell oldani - figyelmeztetett egy magas rangú ukrán...

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...