2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Kigyulladt a piacvezető orosz online áruház, az Ozon raktártelepe Moszkva közelében

Kigyulladt az Ozon vezető orosz online kiskereskedelmi áruház elosztó raktártelepe a Moszkva megyei Isztra város közelében, legalább egy ember meghalt, 13-an megsérültek, két személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

A lángok 50 ezer négyzetmétert borítottak el, elfojtásukra a rendkívüli helyzetek minisztériuma közlése szerint 150 tűzoltót, három helikoptert és egy speciális vonatot vetettek be. A raktártelepről mintegy ezer ember menekítettek ki.

Az első feltételezések szerint a katasztrófát a tűzvédelmi szabályok megsértése vagy rövidzárlat okozhatta. A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a hatóságok nem zárják ki, hogy gyújtogatás történt.

A tűz nagy kiterjedésének egyik oka, hogy későn riasztották a tűzoltóságot. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított.

A kigyulladt létesítmény egyike az OZON három központi lerakatának. A cég a kifizetett rendelések árának megtérítését ígérte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...