2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Legalább harmincan meghaltak egy Mahacskala melletti benzinkúti robbanásban

Harminc ember életét vesztette, további 105 pedig megsérült, miután Mahacskal határában robbanás történt egy benzinkútnál – közölte kedden a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

“A mentési munkálatok eredményeként további három halott holttestét találták meg. Összesen jelenleg egy mahacskalai benzinkútnál keletkezett tűz következtében 105-en megsérültek és 30 ember életét vesztette” – pontosították a tárcánál.

Mint Szergej Melikov dagesztáni vezető korábban pontosította, a halottak közül három gyermek volt.

A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a nyílt égés elfojtása három és fél órájába telt 260 embernek. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak “okát és természetét” tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított eljárását.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására egy orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében készültségbe helyeztek egy Il-76-os repülőgépet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó