2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Régióközi rendkívüli állapotot vezettek be Jakutföldön és Irkutszk megyében a tajgatűz miatt

Régióközi rendkívüli állapotot vezettek be az Oroszországi Föderációhoz tartozó Jakutföldön és Irkutszk megyében a tajgatűz miatt – jelentette be Ajszen Nyikolajev, a Szaha Köztársaság (a jakut régió) vezetője pénteken újságíróknak.

A Jevgenyij Zinyicsev, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője által meghozott intézkedés lehetővé teszi szövetségi tartalékok és pénzeszközök hatékonyabb mozgósítását az erdőtüzek elleni védekezésben.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye szerint Jakutföldön bevezették a szövetségi reagálási szintet. A tárca uráli kiképző és volgai mentőközpontjának kétszáz szakembere áll készen arra, hogy az időjárási körülmények javulása után a térségbe induljon.

A régióközi szükségállapot bevezetését kedden kezdeményezte a természeti erőforrásokért és a természetvédelemért felelős minisztérium, valamint a Szövetségi Erdészeti Ügynökség.

Csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására Jakutföldre érkezett Jevgenyij Zinyicsev, hogy átvegye a tűzvédelem operatív irányítását. A Szövetségi Erdészeti Szolgálat szerint Szaha Köztársaságban 1,38 millió hektár, Irkutszk megyében pedig 119 914 hektárnyi erdő ég.

A szmog miatt Jakutföld 11 önkormányzati körzetében, köztük a székvárosban, Jakutszkban is munkaszüneti nappá nyilvánították pénteket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó