2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Kép: DiCaprio megkapta a “második Oscarját” Szibériából

Leonardo DiCaprio végtelenül hálás a szibériai Jakutföld lakóinak, amiért még a hivatalos Oscar-díjátadó előtt, közadakozásból elkészítették számára a “jakut Oscart”. Az ezüst szobrocska végül eljutott a filmsztárhoz, aki az Intagramon mondott köszönetet a jakutföldi embereknek.

A szobor azért készül ezüstből, mivel ez a legnépszerűbb nemesfém a jakutok körében, szerintük a tisztaságot jelképezi és úgy tartják, hogy védelmező szerepe is van. A jakut Oscar-figura nem kardot tart a teste előtt, hanem a barátságot és a tiszta szándékokat jelképező rituális edényt.

A jakut Oscar elkészítésével Nyikolaj Csocsaszov szobrászt és Prokopij Protopopov ékszerészt bízták meg, a terveket a napokban mutatták be. A szükséges ezüstöt a szobrász barátai és számos helyi DiCaprio-rajongó adta össze, ezüstgyűrűket, karkötőket és fülbevalókat adományoztak a nemes célra.

DiCaprio, akinek nagyanyja orosz volt, nagyon népszerű Oroszországban.

A környezetvédelem iránt elkötelezett sztár 2010-ben Vlagyimir Putyinnal is találkozott, hogy az Oroszország keleti részén élő tigrisek védelméről beszéljenek. Mostanában pedig az a pletyka is elterjedt, hogy a színész fogja játszani az orosz elnököt egy hollywoodi filmben, amelyet jövőre mutatnak be.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS