2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Bloomberg: Ukrajna felszólította az USA-t, hogy szankcionálja az összes orosz bankot

Ukrajna felszólítja Joe Biden amerikai elnök kormányát, hogy az összes orosz magánbankot szankcionálja – jelentette pénteken a Bloomberg, Oksana Markarova kijevi washingtoni megbízottra hivatkozva.

Markarova a lapnak elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij elnök kormánya azt szeretné, ha az Egyesült Államok hetente néhány bankkal bővítené a szankcionált pénzintézetek listáját.

A nagykövet megjegyezte, hogy továbbította a kérést az amerikai pénzügyminisztériumnak.

“A szankciók ugyanolyan fontosak, mint a fegyverek” – mondta az interjúban Markarova volt pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy bármelyik orosz bank legitim szankciós célpont.

“Amint egy bankot szankciókkal sújtanak, egy másik magánbank hirtelen az ipar vagy a hadsereg finanszírozójává válik” – állította, hozzátéve, hogy azt is szorgalmazza, hogy a külügyminisztérium jelölje meg Oroszországot a terrorizmus állami támogatójaként.

Az ukrán küldött a továbbiakban kijelentette, hogy míg néhány bankot bizonyos célokra meg lehet kímélni, “minden mást szankcionálni kellene, mert mindegyikük részt vesz a háborút folytató terrorgépezetük finanszírozásában”.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britanniával, az EU-val és másokkal együtt az ukrajnai konfliktus kezdete óta átfogó szankciókat vezetett be Oroszország üzleti és politikai szférájával szemben. A korlátozások különösen a legnagyobb orosz pénzintézeteket, a Szberbankot és a VTB-t, valamint más vezető bankokat, továbbá több száz magánszemélyt, köztük Vlagyimir Putyin elnököt és Szergej Lavrov külügyminisztert célozták meg.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...

Orosz ellenőrzés alá került Zajcevo a DNR-ben

Az orosz erők elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Zajcevo települést, Herszonban pedig visszaverték az ukrán erők áttörési kísérleteit - közölte Igor Konasenov altábornagy, az...