2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Férfi kézilabda Eb – Az orosz csapat jutott tovább a magyar csoportból

Az orosz válogatott bejutott a középdöntőbe a magyar érdekeltségű gdanski kvartettből, ugyanis az utolsó, szerdai csoportkörben legyőzte a montenegrói csapatot a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Az oroszok sikere egyben azt is jelenti, hogy a magyarok magukkal viszik a középdöntőbe az ellenük elért vereséget, valamint majd az esti, dánok elleni mérkőzés eredményét. A középdöntőbe maximálisan négy pont vihető, a magyaroknak legfeljebb kettő lehet, de ehhez le kell győzniük az esélyesebbnek tartott dánokat.

Az Eb-n nagy a tét: a győztes – francia siker esetén az ezüstérmes – utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon – Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia – kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért. Az A csoportból a szerbek, a B-ből az izlandiak, a D-ből pedig a montenegróiak reménye már elszállt azzal, hogy nem jutottak tovább, velük már nem kell számolni.

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar és a svéd 0, 1 vagy 2, a macedón és a fehérorosz 0 ponttal kezdi a középdöntőt. A magyarok a középdöntőben a spanyol, a svéd és a német válogatottal találkoznak majd Wroclawban.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

3. forduló: D csoport (Gdansk):

Oroszország-Montenegró 28-21 (14-9)

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...