2022, augusztus 20.
20.8 C
Budapest
18.4 C
Moszkva
Array

Öngyilkos merénylet volt a kabuli orosz nagykövetség közelében

Hét ember, köztük két nő meghalt egy öngyilkos merényletben szerda délután, amit egy afgán televízió-csatorna munkatársainak kisbusza ellen követtek el Kabulban, az orosz nagykövetséggel szemben.

A forgalmas Darulaman főúton végrehajtott támadásban legalább hét ember vesztette életét, további huszonöten pedig megsebesültek – közölte az afgán főváros rendőrfőkapitánya.

Abdul Rahmán Rahimi tábornok elmondta, támadók egy robbanószerrel megrakott gépjárművel nekihajtottak a legnagyobb afganisztáni médiatársaság, a MOBY Group tulajdonában álló TOLO TV hírcsatorna kisbuszának, amely a támadás idején a tévéseket éppen munkából vitte haza.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő korábban a Twitteren tudatta: az áldozatok mind polgári személyek, a támadás idején nem volt katonai konvoj a közelben.

A támadás elkövetését egyelőre egy szervezet sem vállalta, ugyanakkor a tálib szélsőséges mozgalom tavaly októberben bejelentette, hogy a TOLO TV és egy másik hírtelevízió, a 1TV célpontokká válhatnak, mert szerintük hamis információkat fabrikálnak.

A merénylet az első olyan terrorakció Afganisztánban, amit egy jelentősebb médiaorgánum ellen követtek el.

Az orosz külügyminisztérium közölte, a diplomáciai képviselet munkatársainak nem esett bajuk, némi kár keletkezett az épületben. Hozzátette, fokozzák a biztonsági intézkedéseket a nagykövetségen.

A kormány és a radikális iszlamista tálibok közötti békefolyamat újraélesztése érdekében tett erőfeszítések újraindulása óta az afgán fővárosban egyre gyakoribbak az öngyilkos merényletek.

A tálibok az utóbbi hetekben megsokszorozták támadásaikat Afganisztánban a külföldi jelenlét szimbólumai ellen, korábban egy, az olasz nagykövetségtől nem messze becsapódó rakéta kilövését is vállalták.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...