2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Egy orosz képviselő szerint nem kellene feloldani a Twitter betiltását Oroszországban

Oroszországnak nem kellene feloldania a Twitterre vonatkozó tilalmat a platform “ellenséges” politikája és a legtöbb felhasználó hozzáállása miatt – érvelt a Kommunista Párt egyik vezető törvényhozója, miután egy képviselőtársa felvetette az ötletet.

“Ma a Twitter abszolút ellenséges politikát folytat, így a Twitter jelenléte vagy hiánya [Oroszországban] nem kiemelt fontosságú kérdés. A Twitter elvesztette jelentőségét az üzenetküldés terén, így senki sem veszít sokat a hiányával” – mondta Alekszandr Juscsenko az RTVI hírügynökségnek hétfőn.

A tisztviselő a Twitter túlnyomó közönségét “szélsőségesnek és többnyire ukránbarátnak” minősítette. Az Instagram, egy másik Oroszországban blokkolt platform jobb jelölt lenne az esetleges visszaállításra, mert hasznos lenne a kisvállalkozások számára – javasolta.

Juscsenko a Kommunista Párt szóvivője és az Állami Duma információs politikával foglalkozó bizottságának elnökhelyettese is. Anton Gorelkin, az Egységes Oroszország párti bizottsági tagjának javaslatára reagált, amely a Twitter-tilalom feloldására irányult. Gorelkin a Twitter új vezérigazgatója, Elon Musk által az orosz fiókokkal való bánásmódban a közelmúltban bekövetkezett változásra hivatkozott a tilalom felülvizsgálatának indokaként.

Az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor 2022 március elején a főügyészség kérésére blokkolta a Twittert. A szolgáltatás diszkriminálta az orosz hírügynökségeket, és lehetővé tette hamis információk terjesztését Moszkva Ukrajna elleni katonai műveletéről – állította akkor a hivatal.

Korábban a Roszkomnadzornak azzal is gondjai voltak, hogy a Twitter állítólag nem törölte az Oroszországban tiltott információkat, például a gyermekpornográfiát és az illegális anyagok fogyasztására vonatkozó tippeket. Azt is mondta, hogy a platform nem tartotta be azokat a szabályokat, amelyek előírják, hogy az orosz állampolgárok személyes adatait kezelő cégeknek azokat a nemzeti joghatóságon belüli szervereken kell tárolniuk.

Gorelkin javaslatáról kérdezve a szabályozó a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy mintegy 1300 olyan Twitter-bejegyzést sorolt fel, amelyek annak ellenére online maradtak, hogy Oroszországban tiltottnak vannak megjelölve. A betiltás feloldásának nincs alapja – magyarázta, hozzátéve, hogy az oroszok alternatív platformokat is használhatnak a kommunikációra és a hírek elérésére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó