2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Dugin a náci ukrán rezsim terrorcselekményének minősítette lánya megölését

Alekszandr Dugin orosz filozófus reagált a szombati, Moszkva melletti autós merényletre, amelynek talán ő maga volt a célpontja, de lánya, Darja életét követelte. Hétfőn Dugin az ukrán kormányt tette felelőssé a gyilkosságért, és azt mondta, hogy bosszú helyett katonai győzelmet akar.

“Mint tudják, a náci ukrán rezsim terrorcselekménye során a lányomat, Darját a szemem láttára kegyetlenül meggyilkolták augusztus 20-án, amikor a Moszkva melletti “Tradíció” fesztiválról tért haza” – áll Dugin közleményében, amelyet szövetségese, Konsztantyin Malofejev közölt.

Darja “gyönyörű ortodox lány volt, hazafi, katonai tudósító, televíziós szakértő és filozófus. Beszédei és tudósításai mindig mélyrehatóak, megalapozottak és visszafogottak voltak. Soha nem szólított fel erőszakra vagy háborúra. Egy feltörekvő csillag volt az útja kezdetén” – írta Dugin.

“Oroszország ellenségei gyilkolták meg itt becstelenül, alattomosan”.

Az ilyen terrorcselekmények az oroszok akaratát akarják megtörni azzal, hogy a legjobbakat és a legsebezhetőbbeket veszik célba közülük – mondta Dugin, hozzátéve, hogy a terroristák nem fognak sikerrel járni. Egyszerű lenne bosszút vagy megtorlást kívánni, de az “túl kicsinyes és nem lenne orosz” – tette hozzá.

“Ehelyett győzelemre van szükségünk” – írta Dugin.

A felvétel, amikor Dugin meglátja mi történt:

Dugina az apja Toyota terepjáróját vezette, amikor az felrobbant, ami miatt az orosz hatóságok arra gyanakodtak, hogy a bombát neki szánták. Az FSZB a 43 éves ukrán állampolgárságú Natalja Vovkkal azonosította az elkövetőt.

Hétfőn az orosz biztonsági szolgálat közzétett egy videót, amelyen Vovk barna hajjal, donyecki népköztársasági rendszámú autóval látható, amint a múlt hónapban belépett az országba. A nőt tizenéves lánya kísérte, akinek a vezetéknevét Shaban néven adták meg. Vovkról az is kiderült, hogy ugyanabban a moszkvai épületben bérel lakást, mint Dugina, és vasárnap sietve elhagyta az országot – ukrán rendszámmal és szőkére festett hajjal lépett át Észtországba.

Vovk a Shaban vezetéknév alatt szerepelt az ukrán nemzeti gárda személyzetének listáján, amelyet áprilisban tettek közzé az orosz interneten. Akkor közölték, hogy “Azov” neonáci ezreddel áll kapcsolatban. Ukrajna tagadta, hogy hivatalosan részt vett volna a merényletben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...