2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Putyin elítélte fiatal újságírónő meggyilkolását

Darja Dugina újságírónő “tehetséges ember volt, sugárzó személyiséggel és igazi orosz szívvel” – mondta hétfőn Vlagyimir Putyin elnök, amikor részvétét fejezte ki hozzátartozóinak a szombati autós merényletet követően.

Dugina “tetteivel megmutatta, mit jelent orosz hazafinak lenni” – tette hozzá az elnök, aki “förtelmes és kegyetlen bűncselekményként” ítélte el a meggyilkolását.

A 29 éves újságíró Alekszandr Dugin író és politikai kommentátor lánya volt. Darja maga is arról volt ismert, hogy aktívan támogatta az Ukrajnában zajló orosz katonai hadműveletet.

Akkor ölték meg, amikor egy Moszkva mellett rendezett konzervatív családi fesztiválról tartott haza. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint bombát helyeztek Dugina autója alá. Az ügynökség a gyilkosság fő gyanúsítottjaként az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot azonosította.

Egyes médiumok szerint Vovk állítólag az ukrán Nemzeti Gárdában szolgált, és tagja volt az Azov zászlóaljnak, amelynek harcosai nyíltan nacionalista és neonáci nézeteket vallanak.

Dugina egy Toyota terepjárót vezetett, amely az apjáé volt, amikor a bomba felrobbant, ami arra utal, hogy Dugin lehetett a célpont. Kijev tagadta, hogy bármi köze lenne az incidenshez, mondván, hogy Ukrajnának “semmi köze ehhez”.

Az FSZB felvételeket is közölt az ukrán terroristáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...