2024, február 24.
11.1 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Ukrán nagykövet: minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek

Ukrajna mindent megtesz azért, hogy “minél több oroszt” megöljön – jelentette ki hétfőn a helyi médiának Petro Vrublevszkij, az ország kazahsztáni nagykövete.

Egy helyi bloggerrel beszélgetve Vrublevszkijt arra kérték, hogy kommentálja a folyamatban lévő ukrajnai konfliktust.

“Mit mondhatnék… Megpróbálunk annyi [orosz] embert megölni, amennyit csak lehet. Minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek. Ennyi” – mondta.

Az ukrán nagykövet megjegyzéseire reagált Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, aki “terrorista” politikával vádolta Kijevet.

“Csak egy terrorista rezsim nagykövete mondhat ilyeneket. A kijevi nácik nyolc éve csendben gyilkolják az embereket, és mindenért Moszkvát hibáztatják, de most már nyíltan beszélnek az etnikai tisztogatási terveikről” – írta a Telegramon.

A hónap elején Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azzal vádolta Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőt, hogy Adolf Hitler példáját követi azzal, hogy minden orosz kollektív büntetésére szólított fel. Medvegyev Zelenszkij egy korábbi nyilatkozatára utalt, amelyben azt javasolta, hogy minden orosz embert – politikai beállítottságától és körülményeitől függetlenül – deportáljanak a nyugati országokból.

“Adolf Hitler egy egész népről próbált ilyen elképzeléseket megvalósítani” – jegyezte meg az orosz tisztségviselő. “Van még kérdés az ukrán hatóságok természetével kapcsolatban?”

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó