2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Ukrán nagykövet: minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek

Ukrajna mindent megtesz azért, hogy “minél több oroszt” megöljön – jelentette ki hétfőn a helyi médiának Petro Vrublevszkij, az ország kazahsztáni nagykövete.

Egy helyi bloggerrel beszélgetve Vrublevszkijt arra kérték, hogy kommentálja a folyamatban lévő ukrajnai konfliktust.

“Mit mondhatnék… Megpróbálunk annyi [orosz] embert megölni, amennyit csak lehet. Minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek. Ennyi” – mondta.

Az ukrán nagykövet megjegyzéseire reagált Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, aki “terrorista” politikával vádolta Kijevet.

“Csak egy terrorista rezsim nagykövete mondhat ilyeneket. A kijevi nácik nyolc éve csendben gyilkolják az embereket, és mindenért Moszkvát hibáztatják, de most már nyíltan beszélnek az etnikai tisztogatási terveikről” – írta a Telegramon.

A hónap elején Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azzal vádolta Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőt, hogy Adolf Hitler példáját követi azzal, hogy minden orosz kollektív büntetésére szólított fel. Medvegyev Zelenszkij egy korábbi nyilatkozatára utalt, amelyben azt javasolta, hogy minden orosz embert – politikai beállítottságától és körülményeitől függetlenül – deportáljanak a nyugati országokból.

“Adolf Hitler egy egész népről próbált ilyen elképzeléseket megvalósítani” – jegyezte meg az orosz tisztségviselő. “Van még kérdés az ukrán hatóságok természetével kapcsolatban?”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.