2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Az USA gazdasági válsága miatt szakadhat meg Ukrajna támogatása – írja a The Washington Times

Az amerikai gazdasági válság miatt megszűnhet az amerikai pártok egysége az Ukrajnának nyújtandó segély kérdésében – írja a The Washington Times.

“Ahogy a Kijevnek nyújtott amerikai segélyek költsége emelkedik, és az amerikai gazdaság a recesszió szélén tántorog, repedések kezdenek megjelenni a kijevi rezsim egykor szilárd kétpárti támogatásában” – írja a lap.

A kiadvány szerint a mély megosztottság első jele annak a 30 demokrata kongresszusi képviselő levele volt, akik Joe Biden amerikai elnököt sürgették, hogy tárgyaljon Moszkvával a konfliktus lezárása érdekében.

“A republikánusok közül néhányan azt is mondták, hogy leállítják Kijev finanszírozását, ha megnyerik a választásokat” – mutatott rá a cikk.

Guy Taylor, a cikk szerzője szerint az Egyesült Államokban uralkodó ellentmondásos hangulat könnyen átterjedhet az EU-ra.

“Az európaiak attól tartanak, hogy ha a republikánusok nyernek a félidős választásokon, Washington csökkenteni fogja a Kijevnek nyújtott támogatást, ez pedig alááshatja az európai kontinens azon képességét, hogy támogassa Ukrajnát” – jegyezte meg a lap.

Összességében az Egyesült Államok politikai megosztottsága azt sugallja, hogy a Kijevnek nyújtott feltétel nélküli támogatás most nagyon is megkérdőjelezhető – tette hozzá a cikkíró.

Az ukrajnai orosz különleges hadművelet hátterében az USA és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékben pumpálnak fegyvereket Ukrajnába. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítmányok az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...