2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az UEFA kártérítést fizetett Oroszországnak

Az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA rendezte Oroszország kártérítési követeléseit, miután megfosztotta az országot a 2022-es Bajnokok Ligája-döntőtől – jelentette be Alekszej Szorokin orosz tisztviselő.

Az UEFA bemutató mérkőzését – amelyet széles körben a világ labdarúgás legrangosabb klubmérkőzésének tartanak – május 29-én rendezték volna a szentpétervári Gazprom Arénában.

Február 25-én jelentették be a döntést, hogy a mérkőzést Párizsba helyezik át, miután Moszkva megkezdte ukrajnai katonai hadjáratát.

Szorokin, aki a szentpétervári szervezőbizottság főigazgatója volt, szombaton a Sport-Express című orosz lapnak elmondta, hogy a kártérítési igényeket rendezték.

“Az UEFA minden kártérítést kifizetett az összes szerződő félnek. A kérdés lezárult. Az UEFA most már nem tartozik semmivel” – mondta Szorokin.

“Nem voltak nehézségek, csak az összegről vitatkoztak sokáig. Ezek normális, működő megbeszélések voltak.

“A szentpétervári stadion vezetőségével való kapcsolatukról nem tudok biztosat mondani. A mi szempontunkból a vállalkozóknak minden költséget kompenzáltak”.

Az UEFA döntése a Bajnokok Ligája-döntő Oroszországból való áthelyezéséről megelőzte a február végén bejelentett további szankciókat, amikor az európai irányító testület és globális társa, a FIFA minden orosz csapatot eltiltott a versenyeiktől.

Ez a döntés még mindig érvényben van, és megfosztotta Oroszországot a 2022-es katari világbajnokságra, valamint a 2024-es, Németországban rendezendő Európa-bajnokságra való kijutás lehetőségétől.

A 2022-es Bajnokok Ligája-döntőt a párizsi Stade de France stadionba helyezték át, ahol a helyi rendőrség és a Liverpoolból érkező szurkolók részvételével széles körű zavargások alakultak ki.

A mérkőzés több mint 30 percet késett, mielőtt a Real Madrid 1-0-s győzelmével 14. alkalommal nyerte meg az európai kupát. A francia tisztviselők azóta bocsánatot kértek az esemény kezeléséért.

A 2022-es Bajnokok Ligája-döntő csak egy a számos jelentős sportesemény közül, amelytől Oroszországot megfosztották az ukrajnai katonai műveletre hivatkozva.

A 2023-as junior és a férfi jégkorong-világbajnokságokat is más országba helyezték át, akárcsak a 2022-es férfi röplabda-világbajnokságot.

Oleg Maticin orosz sportminiszter júniusban nyilvánosságra hozta, hogy a nemzetközi sportszervezetek 186, 2022-2023-ra Oroszországba tervezett nemzetközi sporteseményt töröltek vagy halasztottak el, köztük 36 nagyszabású rendezvényt.

Maticin a múlt hónapban hozzátette, hogy Oroszország “még mindig tárgyalásokat folytat” a nemzetközi szövetségekkel a kompenzációról számos ilyen eseményért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...