2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Az ukrán energetikai szolgáltatók szerint súlyosabb a helyzet, mint valaha

Az Ukrenergo energetikai vállalat azt közölte, hogy a mai csapások következtében Ukrajna villamosenergia-rendszerében keletkezett kár nagyobb lehet, mint az október 10-12-i csapások után.

Az orosz hadsereg október 10-én, két nappal a Krími-híd elleni ukrán terrortámadás után kezdett csapást mérni a kritikus ukrán infrastruktúrára.

Azóta minden nap támadták az orosz erők az ukrán erőműveket és elosztóközpontokat is.

Az ukrán régiók vezetői sorra jelentik be az áramszünetet a Telegramon. Az ország déli területein jelenel akadozik az internet hozzáférés is.

A Hmelnickiji terület vezetője, Szerhij Gamalij néhány perce jelentette be, hogy a csapások következtében áram nélkül maradt a régió.

A nap folyamán Zelenszkij elnök hivatalának helyettes vezetője jelentette be, hogy Ukrajna hat régiójában közel 1,5 millió fogyasztó maradt áram nélkül az energetikai infrastruktúrát ért csapások után, de úgy tűnik ez a szám jóval alacsonyabb a valóságnál.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.