2022, október 4.
11.9 C
Budapest
10.5 C
Moszkva
Array

Az oroszok kétharmada 2018 után is Putyint szeretné elnöknek

Az orosz állampolgárok kétharmada 2018 után újra Vlagyimir Putyint szeretné Oroszország elnökének, vagy akit személyesen ő javasol – derült ki egy november végi felmérésből. A megkérdezettek kevesebb mint 20 százaléka szeretne más elnököt az ország élére.

A független Levada Központ által november végén végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 57 százaléka szeretné látni Putyin újraválasztását a 2018-as elnökválasztáson. Több mint 11 százalék mondta azt, hogy a jelenleg hivatalban lévő elnöknek kellene személyesen javasolnia valakit maga helyett. 18 százalék szerint valaki mást látna szívesen az ország élén, valamint a válaszadók 14 százaléka nem tudott felelni a kérdésre.

A felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezett oroszok 48 százaléka úgy gondolja, hogy jelenleg nincs olyan politikus az országban, aki hatékonyan pótolhatná Vlagyimir Putyint.

Az orosz államfő népszerűsége folyamatosan emelkedést mutat jelenlegi elnöki ciklusa alatt. Többször történelmi csúcson volt Putyin támogatottsága olyan események után, mint a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülése, vagy a terrorellenes hadműveletek elindítása Szíriában.

Az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ október végi felmérése szerint Vlagyimir Putyin támogatottsága minden eddig rekordot megdöntve elérte a 89.9 százalékot, felülmúlva a korábbi csúcsot, amely 89.1 százalék volt 2015 júliusában.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...