2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Az oroszok kétharmada 2018 után is Putyint szeretné elnöknek

Az orosz állampolgárok kétharmada 2018 után újra Vlagyimir Putyint szeretné Oroszország elnökének, vagy akit személyesen ő javasol – derült ki egy november végi felmérésből. A megkérdezettek kevesebb mint 20 százaléka szeretne más elnököt az ország élére.

A független Levada Központ által november végén végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 57 százaléka szeretné látni Putyin újraválasztását a 2018-as elnökválasztáson. Több mint 11 százalék mondta azt, hogy a jelenleg hivatalban lévő elnöknek kellene személyesen javasolnia valakit maga helyett. 18 százalék szerint valaki mást látna szívesen az ország élén, valamint a válaszadók 14 százaléka nem tudott felelni a kérdésre.

A felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezett oroszok 48 százaléka úgy gondolja, hogy jelenleg nincs olyan politikus az országban, aki hatékonyan pótolhatná Vlagyimir Putyint.

Az orosz államfő népszerűsége folyamatosan emelkedést mutat jelenlegi elnöki ciklusa alatt. Többször történelmi csúcson volt Putyin támogatottsága olyan események után, mint a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülése, vagy a terrorellenes hadműveletek elindítása Szíriában.

Az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ október végi felmérése szerint Vlagyimir Putyin támogatottsága minden eddig rekordot megdöntve elérte a 89.9 százalékot, felülmúlva a korábbi csúcsot, amely 89.1 százalék volt 2015 júliusában.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS