2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Az lett volna hír, ha nem Ukrajna nyeri az Euróvíziót, mert akkor ezért is fegyvereket követelne a komédiás

Az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivált, miután a színpadon a Mariupolban rejtőzködő ukrán harcosok megmentésére szólított fel, és a telefonos és online szavazáson “elsöprő támogatást” kapott az európai közönségtől.

“Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna lesz az Eurovízió házigazdája!” mondta Volodimir Zelenszkij elnök szombat este, a végső eredmények kihirdetése után.

“Mindent megteszünk azért, hogy egy napon az ukrajnai Mariupolban fogadjuk az Eurovízió résztvevőit és vendégeit” – tette hozzá az elnök, utalva a jelenleg orosz erők által ellenőrzött azovi-tengeri kikötővárosra.

Az ukrán folk-rap együttes frontembere, Oleh Psiuk szerint a “Stefania” című győztes dal édesanyja előtt tisztelegve íródott, és nem politikai üzenetet szántak neki, de ennek ellenére sok ukrán számára szimbolikus himnusszá vált.

“Arra kérek mindenkit, hogy segítsenek Ukrajnának, Mariupolnak. Segítsenek az Azovstalnak, most azonnal” – mondta, utalva az ostromlott acélműre. Jelenleg vélhetően csak a neonáci Azov-ezred harcosai és az ukrán hadsereg néhány egysége tartózkodik a létesítményben. A múlt héten mind Oroszország, mind Ukrajna azt mondta, hogy a civilek evakuálása a hatalmas ipari komplexumból befejeződött.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS