2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta.

Az osztrák rendőrség közölte, hogy pénteken Bécs központjában egy piros lámpánál egy személygépkocsi belerohant egy másik járműbe. A Kronen Zeitung című osztrák lap saját forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a balesetet okozó autót “az ukrán nagykövetség magas rangú diplomatái” vezették, és az “teljes sebességgel” ütközött egy négy német turistát szállító járművel.

A sofőr ezután megpróbált elmenekülni, de üldözés után megállították a rendőrök, akik állítólag fegyvert is rántottak.

A sofőr nem volt hajlandó alkoholszondás tesztet végezni, míg a két utas egyike pozitív alkoholtesztet produkált. A rendőrség azonban szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy a sofőr a baleset után helyet cserélt az utassal.

A rendőrség közölte, hogy az általuk megállított autó egyik utasa könnyebben megsérült, akárcsak a balesetben érintett második autóban utazó négy ember.

Oleg Nyikolenko ukrán külügyminisztériumi szóvivő szombaton közölte, hogy a minisztérium dolgozik az osztrák fővárosban történt közlekedési baleset körülményeinek feltárásán, és együttműködik a rendőrséggel az ügyben.

“Az ukrán külügyminisztérium álláspontja egyértelmű: a diplomáciai státusz nem jogosítja fel az ukrán diplomáciai képviseletek személyzetét a közlekedési szabályok megsértésére és mások veszélyeztetésére” – írta Nyikolenko a Facebookon.

A külföldön állomásozó diplomaták jellemzően mentesek a büntetőjogi felelősségre vonás alól, hacsak a mentelmi jogukat a hazájuk fel nem függeszti.

A szóvivő közölte, hogy “a közlekedési baleset résztvevőjéről” a vizsgálat után döntenek.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...