2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

Az elmúlt 24 órában 46 bevetést hajtott végre az orosz légierő Szíriában (videó)

Az orosz légierő pilótái 46 bevetést hajtottak végre az iszlamista terroristákhoz tartozó 83 célpont ellen az elmúlt 24 órában – közölte a védelmi minisztérium szerdán.

Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a légicsapások elsősorban a terroristák infrastruktúrájára irányultak. Az orosz repülőgépek bevetései Damaszku, Aleppó, Dajr ez-Zaur és Hama tartományokat érintették. Megsemmisítették az Iszlám Állam terrorszervezet irányító és megfigyelő állásait, robbanóanyagokat szállító teherautókat, fegyverraktárakat, járműveket és aknavetőket.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

Október 7-én a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr típusú robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS