2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Az ATV szerint álhír, de hiába sápítozik, ma is tovább erősödött a rubel

Tegnap az ATV egyik műsorában, azt állította, hogy “tömegével jelennek meg az Orosz Híreken a hamis információk“. Példát is hozott Török Réka, aki feltehetőleg nem a legélesebb kés Sváby fiókjában.

Egy olyan cikket próbált meg hamis információként beállítani, ami mindenki számára nyilvános és ellenőrizhető adat, a rubel/dollár és rubel/euro árfolyam. Gyenge próbálkozás volt, Réka! Ha nem hazudnál az embereknek, nem követne minket 49 ismerősöd a Facebookon:

Török Réka az ATV “riportere” épp Facebook oldalunkat böngészi. A felvételen látható, hogy még Réka ismerősei sem hisznek az ATV hazugságainak és kedvelnek/követnek miket, szám szerint 49-en.

De térjünk vissza a hírhez, ami Réka szerint hamis, és “milyen nagy baj”, hogy ezt ilyen sokan megosztjátok.

Az orosz valuta több mint egyhavi csúcsra erősödött a keddi kereskedés során, több mint 10%-ot erősödött a dollárral szemben, miután az orosz és ukrán tárgyalófelek közötti béketárgyalások előrehaladásáról érkeztek hírek. A közelgő rubelelszámolású gázszállítási határidő is erősítette az orosz valutát.

Egy hónapja, a hadművelet kezdete óta nem volt ilyen erős az orosz fizetőeszköz az amerikai dollárral szemben. 83 rubelt kértek egy dollárért. Az európai valutával szemben is erősödött, és 93 rubel/euró körül kereskedtek vele.

Rubel – USD árfolyam 2022.03.29

Az orosz valuta árfolyama az elmúlt három hétben drámai mértékben emelkedett, ami a központi bank által a szankciókra válaszul elfogadott monetáris politika hatékonyságát tükrözi.

További jelentős lökést adott a múlt heti kormányzati döntés, amely szerint a “barátságtalan” államoknak ezentúl csak rubelben fizethetnek a földgázért, a dollár vagy euró helyett. Ezeknek az országoknak – köztük az Egyesült Államoknak, Nagy-Britanniának és az EU-nak – március 31-ig kell átállniuk az orosz gáz rubelelszámolására.

A valuta március 7-én rekordalacsony 151 rubelre zuhant a dollárral szemben, miután a nyugati szankciók célkeresztjébe került. Azóta majdnem megduplázódott az értéke az amerikai dollárral szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...