2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

A YouTube vezér elmagyarázta, hogy miért nem vonul ki Oroszországból

A YouTube globálisan letiltotta az orosz “államilag támogatott médiát”, de Oroszországban továbbra is működik, hogy az ott élő emberek ugyanolyan, úgynevezett “hiteles” információkhoz juthassanak, mint a davosi Világgazdasági Fórum résztvevői – közölte kedden a Google tulajdonában lévő videoplatform vezérigazgatója, Susan Wojcicki. Az ukrajnai konfliktus megmutatta, hogyan lehet az információt fegyverként használni – tette hozzá.

Az ukrajnai konfliktus kitörésekor a YouTube “rájött, hogy ez egy hihetetlenül fontos időszak számunkra, hogy helyesen cselekedjünk, ami a felelősségünket illeti” – mondta Wojcicki a Fortune főszerkesztőjének, Alyson Shontellnek adott interjúban.

“Ebben a konfliktusban azt látjuk, hogy az információ valóban kulcsszerepet játszik, hogy az információ fegyverként is használható” – tette hozzá Wojcicki.

A YouTube “igazán kemény döntéseket” hozott – mondta -, például leállította az orosz média fiókjait, nemcsak az EU-ban, hanem világszerte. Ezt a platform belső politikája alapján tették, bár “rengeteg kérést kaptak különböző kormányoktól” erre vonatkozóan – árulta el Wojcicki.

Az “igazolt erőszakos eseményekre” vonatkozóan új politikát léptettek életbe, amely Wojcicki szerint az ukrajnai konfliktus “tagadását vagy bagatellizálását” ugyanabba a kategóriába sorolja, mint a holokauszt tagadását.

Elmondta, hogy a YouTube azért működik továbbra is Oroszországban, mert “képesek vagyunk független híreket eljuttatni Oroszországba. Így az oroszországi átlagpolgár ingyenesen hozzáférhet ugyanahhoz az információhoz, amihez itt Davosból is hozzáférhet, és úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos, hogy a polgárokat segítsük abban, hogy tudják, mi történik, és hogy a külvilágból is legyenek perspektívák”.

Moszkva az amerikai Szilícium-völgy más platformjait már szankcionálta:  a Twittert, és a Meta-t – a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata – szélsőséges szervezetnek nyilvánította, amelyet Oroszországban betiltottak a gyűlöletbeszéd politikájuk miatt. A YouTube eddig elkerülte, hogy ilyen sorsra jusson.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó