2022, december 1.
5 C
Budapest
-10.2 C
Moszkva

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban.

“Ukrajnának drónokra van szüksége. Van néhány drónjuk, de közel sem annyi, mint az oroszoknak” – mondta a filmekben Luke Skywalkert alakító színész a BBC-nek vasárnap.

Hamill csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy nagykövete lett a United24 nevű platformnak, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hozott létre, hogy pénzt gyűjtsön az ország hadseregének.

A színész arra összpontosít, hogy segítsen adományokat gyűjteni a Drón hadsereg számára, amely projekt célja, hogy segítse Kijevet megfigyelő UAV-k beszerzésében – olvasható a honlapon.

A színész azt tweetelte, hogy “megtisztelő” számára az új szerepe.

A vasárnapi interjúban Hamill elmondta, hogy Zelenszkij, aki maga is volt komikus és színész, a konfliktusról beszélgetve az Star Wars-ra tett utalásokat.

“Úgy értem, a Star Wars mindig is egy gyerekeknek szóló mese volt, a mesék pedig erkölcsi mesék a jó és a rossz között, ahol a jó egyértelműen definiálható, a rossz pedig egyértelműen meghatározott” – mondta Hamill.

“És nem nehéz extrapolálni egy gonosz birodalmat azzal, hogy Oroszország megszáll egy szuverén országot”.

“Nagy felelősséget érzek abban, hogy megpróbálok mindent megtenni az ukrán ügy érdekében” – mondta.

A Hamill-lel csütörtökön folytatott videóbeszélgetés során Zelenszkij megköszönte a színész támogatását.

“A fény biztosan legyőzi a sötétséget. Ebben hiszek én is, és a mi népünk is” – mondta Zelenszkij az irodája szerint.

Több hollywoodi híresség “pávázott” már Ukrajnában. Összeszedtük őket:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...