2023, február 3.
2.6 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Videó: Angelina Jolie ukrajnai PR akcióján mosolyog az orosz külügy

A kijevi terroristák két hete, akárcsak egykor Budjonovszkban, túszként tartják fogva a civileket az Azovstalban, megakadályozva, hogy kijussanak – írja Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon.

Az orosz védelmi minisztérium folyamatosan humanitárius folyosókat hirdetett meg, garantálva az életet és a segítséget azoknak, akik kijutottak.

Az ENSZ és a Vöröskereszt is bekapcsolódott. Most már nyilvánvaló a világ számára, hogy a fegyveres ukrán nacionalista erők voltak azok, akik megakadályozták az ott tartózkodó civilek szabadon bocsátását. A Nyugat és Kijev ezt nem úszhatja meg – írja Zaharova.

Mit tesznek ilyenkor a nyugati PR-zsenik, hogy a közvélemény egy pillanatra se kételkedjen a mainstreamben? – tette fel a kérdést a külügyi szóvivő.

A világ legjobban reklámozott szóvivőjét hívják mindezért – Angelina Jolie-t. Ez olyan könnyen eladható az átlagembernek: “A világhírű színésznő rakétatűz alá került Ukrajnában”. Ő jószolgálati nagykövet, bár az ENSZ gyorsan tagadta, hogy köze lenne a lembergi nyaralásához. Meglátogatta a szíriai menekülteket és az afrikai éhezőket is. Azonban egyikük sem érezte jobban magát tőle. De ez senkit sem érdekel. A fő célt sikerült elérni – a világsajtó figyelmét elterelték az Azovsztalról – folytatta Zaharova.

Az ilyen “napirendi pontokat” erőltető próbálkozások nagyon könnyen olvashatók; naivak és primitívek. A logikai lánc a következő: a népszerűségnek működnie kell a populizmushoz.

Itt van a mentalitásbeli különbség. A nagy orosz művész és közéleti személyiség, Ioszif Kobzon Dubrovkában tárgyalt a terroristákkal, és kihozta onnan a gyerekeket, de nem színlelve, hanem valóban az életét kockáztatva. Az amerikai sztárok viszont csak azt tudják, hogyan kell reklámozni magukat – írta Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...