2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

A Reuters hírügynökség interjút készített Ukrajnában egy “Adolf” fedőnevű katonával

A Reuters hírügynökség interjút közölt egy “Adolf” fedőnevű ukrán újonccal. A felvétel a legújabb a kijevi erőket a náci ideológiával összekötő videók, fotók és történetek hosszú sorában.

A Twitteren pénteken közzétett bejegyzésében a Reuters leírta, hogy “a Spártai Vihar Brigád frissen toborzott katonái” egy meg nem nevezett helyen, Harkov régióban gyakoroltak. “Egy “Adolf” fedőnevű katona azt mondta, hogy “elsősegélynyújtásra, taktikára, [és] lőgyakorlatokra” képezték ki őket” – tette hozzá az ügynökség.

Egy mellékelt videóban “Adolf” a Reutersnek beszélt a gyakorlatokról. Egy képaláírás a nyilvánvalóan náci hatású becenevével azonosította őt, amely a mellényén lévő jelvényen is látható volt.

A videó alatti kommentekben a Twitter-felhasználók csodálkoztak, hogy egy olyan hírügynökség, mint a Reuters, hogyan nem vette észre a nyilvánvaló utalást Adolf Hitlerre.

“Hányszor fog még ilyesmi megtörténni, mielőtt a riporterek elkezdenek egy kicsit ellenőrizni?” – írta Jake Hanrahan dokumentumfilmes.

“Tapasztalatból mondom, nem kevés azoknak a fickóknak a száma, akikkel egyenesen neonáci tetoválással/jelvényekkel/hívójellel találkozol” – kommentálta a CNN és a CBC riportere, Neil Hauer, aki az elmúlt évben Ukrajnából tudósított.

A “spártai” dandár egyike annak a több új egységnek, amelyet az ukrán hadsereg sietve állított össze az orosz erők elleni várható ellentámadás előtt. Az új dandárok között lesz egy feltöltött Azov-ezred is, egy hírhedt neonáci félkatonai alakulat, amelyet 2014-ben hivatalosan az Ukrán Nemzeti Gárdába integráltak, mielőtt tavaly nyáron az orosz erők Mariupolnál megsemmisítették.

A Reuters szerint jelenleg mintegy 40 ezer új “rohamdandár” katonát képeznek ki. Nem világos, hogy a “rohambrigádok” az ukrán hadsereg szándékos utalása-e az 1920-as és 1930-as évek náci “Sturmbateilung”, félkatonai alakulatokra, vagy a “spártai rohambrigád” szándékos utalás az “SS brigádra”, amely a holokauszt végrehajtásáért felelős náci elitegységekre utal.

Oroszország ukrajnai katonai műveletének tavaly februári kezdete óta számtalan fénykép és videó látott napvilágot náci jelvényeket viselő ukrán katonákról, amelyek közül néhányat a zsidó származású elnök, Volodimir Zelenszkij tett közzé a közösségi médiában.

Februárban Zelenszkij az “Edelweiss” megtisztelő címet adományozta az ukrán hadsereg 10. különálló hegyi rohamdandárjának. A címet korábban a náci Németország 1. hegyi hadosztálya használta, amely 1941-ben részt vett a Szovjetunió lerohanásában, és horogkeresztes zászlót tűzött ki az Elbrusz-hegyen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó