2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

A Fitch felminősítette a Sberbank Europe-ot

A Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet ma bejelentette, hogy a Sberbank Europe hosszútávú kibocsátói alapbesorolását (IDR, Issuer Defalult Rating) „BB+”-ról „BBB-”-ra emelte. Ezzel egy időben a Sberbank Europe egyedi életképességi besorolását (VR, Viability Rating) a korábbi „b+”-ról „bb-”-ra javította.

A Sberbank Europe életképességi besorolása felminősítésének fő meghatározó szempontjai az eszközminőség-javulás, a stabil tőkésítési szint, a nagykereskedelmi finanszírozás kisebb mértékű igénybevétele, valamint a jövedelem-megtérülés voltak. A hosszú-távú kibocsátói alapbesorolás felminősítésének oka az anyavállalat, a Sberbank Russia felminősítése (BBB/stabil; bbb-/RWP (pozitív minősítés)), valamint az anyavállalat által biztosított támogatás szükség esetén.

A Fitch a felminősítéssel elismerte a Sberbank Europe azon újragondolt stratégiáját, amely a lakossági és a KKV-szegmensekre összpontosít, valamint csökkenti a koncentrációs kockázatokat.

Sonja Sarközi, a Sberbank Europe Csoport vezérigazgatója szerint: „Bankcsoportunk sikerének kulcsát az intenzívebb lakossági és a KKV szegmens ügyletek, valamint a határokon átívelő vállalati üzletágunk tevékenységei jelentik.”

A Sberbank Europe AG legfrissebb Fitch minősítései:

Hosszú-távú kibocsátói alapbesorolás (IDR): felminősítve „BBB-” befektetési kategóriába; Kilátás: stabil

Rövid-távú kibocsátói alapbesorolás (IDR): felminősítve „B”-ről „F3”-ra

Életképességi besorolás: felminősítve „b”-ről „bb-”-ra

Támogatottsági besorolás: felminősítve „2”-ről „3”-ra

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS