2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

28 kilométeres szénszállító futószalagot építenek Oroszországban

Szahalin szigetén 28 kilométeres, fedett szénszállító futószalagot építtet a VGK orosz bányavállalat – közölte az érintett Uglegoszk járás önkormányzatának sajtóosztálya hétfőn.

A 7,8 milliárd rubel (mintegy 32,7 milliárd forint) költségű, a szolncevói külszíni bányát Sahtyorszk kikötőjével összekötő létesítmény építése májusban kezdődik meg, és a tervek szerint 2021-ben fejeződik be. Kivitelezője a francia RBL-REI SA lesz.

A beruházás a 2018-as 7,5 millióról 20 millió tonnára növeli meg a bányától az ázsiai és csendes-óceáni exportra dolgozó kikötőig szállított szén mennyiségét. A zárt üzemmódban működő futószalag, amely Oroszországban és a világon is az egyik legkorszerűbb létesítmény lesz a maga nemében, jelentősen csökkenti majd az eddigi szállítási útvonal teherautó-forgalmát, amivel a közlemény szerint környezetvédelmi szempontból is hatékony lesz.

A VGK a tervek szerint négy év alatt 20 milliárd rubelt (84 milliárd forint) fektet be a szahalini szénbányászat és -kivitel fejlesztésébe.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó