2022, december 1.
4.4 C
Budapest
-13.2 C
Moszkva

India bejelentette, hogy marad az orosz Szahalin-1 olaj- és gázprojektben

Az indiai olaj- és földgázipari vállalat (ONGC) értesíteni fogja az orosz kormányt arról, hogy meg kívánja tartani részesedését abban az új egységben, amely a távol-keleti Szahalin-1 olaj- és gázprojektet fogja irányítani – közölte szerdán a vállalat elnök-vezérigazgatója, Rajesh Kumar Srivastava a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

Arra a kérdésre, hogy tervezik-e tájékoztatni az orosz miniszteri kabinetet az ONGC részvételéről a projektben, azt mondta, hogy “ez mindenképpen meg fog történni”, hangsúlyozva az Oroszországgal közös projektek fontosságát.

India az ONGC Videsh nevű tengerentúli befektetési ágán keresztül 20%-os részesedéssel rendelkezik a projektben, az orosz Rosznyefty (20%) és a japán Sodeco (30%) mellett.

A médiajelentések korábban azt jelezték, hogy az ONGC igyekszik megtartani részesedését a Szahalin-1 orosz üzemeltetőjében, sőt annak bővítését is fontolgatja.

Októberben Vlagyimir Putyin orosz elnök feloszlatta az Exxon Neftyegaz-t, az amerikai ExxonMobil energiaipari nagyvállalat regionális leányvállalatát, mint a Szahalin-1 üzemeltetőjét, és a projektet, valamint annak összes eszközét és berendezését egy új orosz üzemeltetőnek történő átadására. A Rosznyefty leányvállalata, a Szahalinmornyeftyegaz-Shelf által irányított új orosz szervezet lesz a projekt befektetői jogainak tulajdonosa.

Az amerikai ExxonMobil 30%-os részesedéssel rendelkezett, mielőtt októberben bejelentette, hogy kiszáll a projektből.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...