Putyin: munkaszüneti hét jön, és elmarad a nemzeti szavazás az alkotmánymódosításról

Putyin: munkaszüneti hét jön, és elmarad a nemzeti szavazás az alkotmánymódosításról

A koronavírus-járvány miatt el kell halasztani az alkotmánymódosításról szóló április 22-re kiírt nemzeti szavazást – mondta élő televíziós beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az államfő a koronavírussal kapcsolatos televíziós beszédében elmondta, hogy a jövőhétre egész Oroszországban munkaszüneti hetet rendelt el és arra kérte az oroszokat, hogy maradjanak otthon.

Az elnök számos intézkedést jelentett be, amelyek segítik a járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe kerülő állampolgároknak. A lakosságnak, valamint a kis és közepes vállalkozásoknak adókedvezménnyel és hiteltörlesztési moratóriummal segítenek.

Részletes összefoglalóval hamarosan jelentkezünk.

Oroszországi adatok:

Oroszországban egy nap alatt 163-mal, 658-ra nőtt az új koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma– jelentette be Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes szerdán Moszkvában.

Ez az eddigi legjelentősebb egy nap alatt regisztrált növekmény. A Covid-19 betegség a 85 régió közül immár 55-ben van jelen. Moszkvában a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 410-et, ami 120 új pácienst jelent. Január óta 193 ezer vizsgálatot végeztek el.

A hivatalos adatok szerint a járványnak nincs közvetlen áldozata, a gyógyultak száma 29. Az országban 112 ezren élnek önkéntes karanténban.

Az orosz vasúttársaság szerdán elkezdte a leállítani és ritkítani a belföldi hosszú távú vonalakon közlekedő vonatokat. Az intézkedés érinti egyebek között a Moszkva és Szentpétervár közötti közlekedést is.

Ez is érdekelhet:  Orosz miniszterelnök: az egészségügy felkészült a második hullámra

Az orosz kormány kedden arra utasította a régiókat, hogy zárják be a mozikat és az éjszakai szórakozóhelyeket. Moszkvában engedélyezték a könnyű lefolyású Covid-19-ben szenvedő betegek otthoni ápolását, a szentpétervári kórházakban pedig megtiltották a beteglátogatást.

A Vedomosztyi című gazdasági napilap értesülése szerint Szergej Sojgu hétfői damaszkuszi látogatásának célja annak megakadályozása volt, hogy a harcok újbóli fellángolása miatt Oroszország, Törökország és Szíria eszközöket kényszerüljön elvonni a koronavírus terjedése elleni harctól.

Az Aeroflot közölte, hogy a koronavírus terjedése miatt bevezetett nemzetközi korlátozások kezdete óta európai városokból 68 ezer utast szállított Oroszországba. Julija Szpivalova, az orosz légitársaság szóvivője szerint a vállalat utasszállítói március 14. és 24. között 48 ezer orosz állampolgár visszatérését tették lehetővé. Mint mondta, az orosz utasszállítók a legtöbb utast Berlinből, Párizsból, Amszterdamból, Prágából és Budapestről hozták el.

CATEGORIES
TAGS